Astro Dijital Yazılım

Dijital Fikirler:

WordPress İle E-Ticaretin Kolaylıkları

WordPress ile e-ticaretin kolaylıkları çevrimiçi mağaza yürüten neredeyse bütün işletme sahipleri tarafından biliniyor. Bir e-ticaret mağazası kurmayı planlayan işletme sahipleri, popülerliği nedeniyle ilk olarak WordPress’i düşünüyor. Platform, internetteki web sitelerinin %40.0’ını yönetiyor. Dolayısıyla bir içerik yönetim sistemi olarak popülaritesi inkar edilemez. Ayrıca, özellikle e-ticaret işletmeleri için de lider bir platformdur. Şu anda, e-ticaret mağazalarının %26’sı WordPress eklentisi WooCommerce kullanıyor. Bununla birlikte, Shopify ve BigCommerce gibi e-ticaret’e özgü başka platformlar da vardır. Peki, WordPress e-ticaret için iyi bir seçim mi?

WordPress ile e-ticaretin kolaylıklarından en önemli olanı ücretsiz ve kolay bir kullanıma sahip olmasıdır. WordPress.org, kullanıcıların yazılımı yükleyebilecekleri ve hesaplarını ücretsiz olarak oluşturabilecekleri açık kaynaklı bir platformdur. WordPress ile çalışmak için teknik becerilere ihtiyaç olacaktır. Ancak, Elementor veya Divi gibi sürükle ve bırak araçlarını kullanarak bundan kurtulmak da faydalıdır. Ayrıca, e-Ticaret eklentileri, tüm e-ticaret işini yürütmek ve yönetmek için kullanılabilir.

WooCommerce eklentisi, WordPress’in e-ticaret alanındaki avantajlarından bir diğeridir. WooCommerce, e-Ticaret işletmeleri için en yüksek puan alan platformlardan biridir. WordPress’e entegre ederek çevrimiçi mağazalara çeşitli işlevler eklenebilir. Bunlar, farklı ödeme ve gönderim yöntemlerinin seçilmesi, ürün sayfalarının özelleştirilmesi, çekici temalar eklenmesi vb. seçenekleri içerir. Ayrıca, sosyal kanıt eklenmesine, müşterilerle etkileşimin artırılmasına ve iş verilerinin güvenliğini sağlamaya yardımcı olan çeşitli kullanışlı eklentiler vardır. E-ticaret veya küçük işletmeler için WooCommerce ideal bir seçim olabilir.

WordPress’in özelleştirme ve esneklik gibi özellikleri WordPress ile e-ticareti oldukça kolaylaştırıyor. Hem WordPress hem de WooCommerce bir çevrimiçi mağazanın işletme sahibinin istediği kadar kişiselleştirilmesine olanak tanır. İşletme sahipleri özgürce vitrinin görünümünü değiştirebilir, farklı düzenleri ve temaları kolayca deneyebilir. Üstelik alışveriş sepetleri, fiyatlar ve ürün kategorileri için farklı tasarım ve stiller ekleyerek mağazalara daha fazla ayrıntı katmak mümkündür. Eğer kullanıcının geliştirme becerileri varsa, mağazalarını kolayca beğenilerine göre özelleştirebilirler.

WordPress ile e-ticaret yaparken işletme sahipleri çeşitli eklentilerden ve temalardan yararlanabilirler. WordPress, web sitesine trafik çekmeye yardımcı olan bir dizi kullanışlı eklenti ve çekici tema sunar. WooCommerce’in kendisi dışında, e-ticaret mağazalarına eklenebilecek çeşitli eklentiler vardır. Ecwid e-ticaret alışveriş sepeti, sosyal platformlarda satış yapabilme ve otomatik vergilendirme sistemine sahip alışveriş sepeti bunlardan biridir. Dijital ürünler için Easy Digital Downloads kullanılabilir. Bununla beraber işletme sahipleri web sitelerini daha çekici hale getirebilecekleri bir dizi temadan da faydalanabilir. Çevrimiçi mağaza tasarımını geliştirmek için Divi, Beaver, Elementor ve diğerleri kullanılabilir.

WordPress ile e-ticaretin kolaylıklarından birisi de SEO dostu olmasıdır. WordPress’te e-Ticaret ile ilgili en harika şeylerden biri, işletme sahiplerinin e-ticaret sitelerinin sıralaması konusunda endişelenmelerine gerek kalmamasıdır. Sayfa yükleme hızı, ürün başlıklarının optimizasyonu ve URL’ler açısından WordPress çoğu web sitesi oluşturucudan daha iyi çalışır. Ayrıca Yoast gibi eklentiler ile web web sitesi kolayca optimize edilebilir.

WordPress ile e-ticaretin sağladığı kolaylıklardan belki de işletme sahiplerini en çok ilgilendireni kazanç miktarını belirgin bir şekilde artırmasıdır. Bir e-ticaret web sitesi oluşturmayı planlayan işletme sahipleri bunu doğru bir şekilde gerçekleştirirse büyük miktarlar kazanmayı bekleyebilir. Ancak kazanmaya başlamadan önce, öncelikle bir e-ticaret web sitesine sahip olmak ve tam bir kurulum sağlamak gerekir.

Bir e-ticaret web sitesinin nasıl oluşturulacağı işletme sahiplerinin bilmesi gereken ilk ve en önemli noktadır. WordPress ile E Ticaret yazısında detaylıca ele alınan WordPress web sitesi kurmanın adımları hızlıca özetlenecek olursa ilk olarak ücretsiz olarak alınan bir alan adı ve bir web barındırma sağlayıcısı seçilmesi gerekir. Web barındırma sağlayıcısı, WordPress mağazasının yükleme hızını, çalışma süresini ve diğer işlevleri belirlediği için Bluehost oldukça doğru bir seçim olacaktır. Bluehost, yalnızca ucuz ve güvenilir olmakla kalmayıp aynı zamanda ücretsiz bir alan adı gibi bir ton bedava şey sunan en iyi web barındırma sağlayıcılarından biridir. Anlaşmayı tamamlamadan önce kullanıcılar Temel planı seçerek alan adlarını kaydettirir.

Bluehost hesabının kurulumu bitirdikten sonra, WordPress’i yükleme kısmına geçilir. Bluehost’un bu kadar sık tavsiye edilmesinin bir başka nedeni de işletme sahipleri adına WordPress kurabilmesidir. Burada kullanıcıların tek yapması gereken birkaç düğmeyi tıklamak. Sonrasında WordPress sitesi hazır ve çalışır hale getirilir. Bu noktada kullanıcılar standart bir WordPress web sitesine sahip olacaktır. Ancak onu bir çevrimiçi mağazaya dönüştürmek için bir e-ticaret eklentisi yüklemek gerekir.

Genelde WooCommerce seçilir, ancak tüm işletme sahipleri ihtiyaçlarına daha uygun olan diğer seçenekleri de değerlendirebilir. Daha sonra, mağaza sayfaları oluşturma, bir yerel ayar oluşturma, satış vergisini anlama ve bir ödeme yöntemi seçme gibi görevleri içeren mağazanın kurulması gerekir. Mağaza hazır olduğunda ürünler veya hizmetler eklenir. Ne de olsa, indirimde olan bir şey yoksa bu bir çevrimiçi mağaza olmaz.

Son olarak, geriye kalan tek şey, WordPress e-ticaret mağazası için harika bir tema seçmek ve çevrimiçi mağazanın yeteneklerini genişletmeye yardımcı olacak ek eklentiler yüklemek. Bu işletme sahibinin ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlıdır. Böylece hangisini istiyorlarsa seçebilirler. ThemeForest temalar için oldukça iyidir. Ayrıca, Yoast SEO, Jetpack ve Contact Form 7 gibi uzantıları yüklemek için WordPress’in eklenti dizinine göz atmakta fayda var.

Bir WordPress’te bir e-ticaret mağazası oluşturmanın bazı incelikleri vardır. Bir alan adı ve web barındırma sağlamak en tembel adımdır. İşletme sahipleri ister çevrimiçi bir mağaza ister başka bir web sitesi başlatmayı seçin, bir etki alanına ve web barındırma hizmetine ihtiyaçları vardır. Alan adı, mağazanın web üzerindeki benzersiz adresidir. Öte yandan web barındırma, web sitesini depolayan ve daha sonra onu ziyaret ettiklerinde insanlara sunan uzak bir bilgisayar gibidir. Yaygın olarak kullanılan birkaç mükemmel WordPress barındırma sağlayıcısı vardır. Ancak güvenilir olması, hızlı yükleme imkanları sunması ve zaten ucuz olan abonelik planlarında ücretsiz bir alan adı içermesi nedeniyle en çok tercih edilen seçenek genellikle Bluehost oluyor.

Bluehost’un WordPress’in barındırma hesabına yüklenmesi WordPress yolculuğunun başlangıcıdır. Tamamen ücretsiz olduğu için herhangi bir kurulum ücreti ödemek gerekmez. Üstelik Bluehost kurulumu işletme sahibinin yerine yapıyor. Bluehost’a kaydolduktan sonra işletme sahipleri oturum açma kimlik bilgilerini içeren bir onay e-postası alacaktır. Bluehost’ta oturum açmak için bu bilgilerin kullanılarak ardından barındırma hizmetinin WordPress’i yükleme sürecinde rehberliği izlenir. WordPress’i yüklemek için Bluehost panosuna da gidilebilir. Boş bir WordPress web sitesi hazır olduğunda sıra onu tamamen işlevsel bir e-ticaret mağazasına dönüştürmeye geliyor.

WordPress ile e-ticaretin kolaylıklarından faydalanabilmek için bir e-ticaret eklentisi seçilmelidir. Bir WordPress e-ticaret web sitesi ile standart bir WordPress web sitesi arasındaki temel farklardan biri, ilkinin ürünleri doğrudan web sitesinden satmaya izin vermesidir. Yerel WordPress e-ticaret özelliği olmadığından, kullanıcıların bu işlevi web sitesini genişletmek için bir e-ticaret eklentisi yüklemesi gerekecek.

Bu noktada işletme sahiplerinin dikkate alması gereken başka bir unsur devreye giriyor; WooCommerce Kurulumu. Bu adım, temel mağaza sayfalarını oluşturmanızı, bir yerel ayar oluşturulmasını, satış vergisi etkilerini anlamayı ve bir ödeme yöntemi seçmeyi içeren birden çok görevi içerir. Çevrimiçi mağazalar çok spesifik olabilir, bu nedenle kullanıcıların düzgün çalışması için belirli mağaza sayfalarına da ihtiyaçları vardır. WooCommerce Sihirbazındaki ilk adımın bu sayfaları oluşturmak olmasının nedeni tam olarak budur.