WordPress ile kullanıcılar hayal ettikleri gibi bir web sitesi oluşturmak için birçok farklı yönteme başvurabilir. Kullanıcılar genellikle yazılımın kullanımını kolay bulur, ancak süreçte tamamen yeniyseniz, başlamak anlaşılır bir şekilde göz korkutucu olabilir. Çoğu zaman kullanıcılar daha ilgi çekici ve rakiplerinin arasından daha net bir şekilde sıyrılmalarını sağlayacak web sitesi tasarımlarına yönelir. WordPress bunu bazı gelişmiş özellikleri ile sağlayabilir.
Hızlı tempolu yeni talebe uyum sağlamaya hazır WordPress web siteleri de kullanıcıları doğrudan başarıya götürebilir. Kullanıcıların yapması gereken tek şey çevrimiçi müşteri trafiğinin dalgalarını karşılamaya hazır bir web sitesi tasarlamak. Buna ek olarak kullanıcıların pek çok rakip web sitesinin üzerine çıkmasın sağlamaya yardımcı olacak bazı gelişmiş WordPress özellikleri de mevcuttur. WordPress tasarımını ek özellikler, eklentiler ve modüllerle geliştirerek web sitesini ağdaki diğer tüm işletme sitelerinden farklı hale getirmek her kullanıcının hedeflediği bir stratejidir. Kullanıcılar kimi zaman web sitelerini özelleştirmeye başladıklarında sahip oldukları tüm seçenekler karşısında bunalmış hissedebilir. Tamamen sıfırdan başlamak yerine, diğer örnek WordPress web sitelerinden ilham almak bu konuda yardımcı olabilir. Böylece kullanıcılar WordPress’in sahip olduğu eklentilerden ve diğer gelişmiş özelliklerden faydalanabileceklerine kolayca karar verebilir.
WordPress web sitesine içerik eklendiğinde, genellikle yazılar ve sayfalar şeklinde görüntülenir. Gönderiler veya bir diğer şekliyle dinamik sayfalar, en yeni web içeriklerini otomatik olarak öne çıkan içeriğin üstüne yerleştirir. Bu nedenle genellikle bloglar ve portföyler için kullanılır. Sayfalar statiktir, bu nedenle işletme sahiplerine daha çok hitap ederler. Eklenen içerik aynı yerde kalır.
Kullanıcı bir gönderi veya sayfanın web sitesinin ana sayfası veya herhangi bir sayfası olarak kullanılmasını isteyip istemediğine karar vererek başlar. Web sitesine bir gönderi eklemek için yönetici panosunda yer alan Gönderiler’i ve ardından Yeni Ekle’yi tıklayarak istediği sonuca ulaşır. Gönderiler için bir başlık eklenebilir, fotoğraf yerleştirilebilir, formatı değiştirilebilir ve bloklar ve kısa kodlar aracılığıyla sayfa ögeleri eklenebilir. Benzersiz bir sayfa düzeni için öncelikle sayfaya uygun bir başlık eklenmelidir. Ardından, fotoğraf ekleme, videolar yerleştirme ve içerik ekleme gibi kişiselleştirmelere başvurulur. Web sitesi için birden çok sayfa oluşturmak için genellikle aynı adımlar izlenir.
Gelişmiş WordPress özelliklerinden bir diğeri ise eklentilerdir. Eklentiler, WordPress web sitesine işlevsellik katan ve kullanıcı deneyimini geliştiren yazılım parçalarıdır. 55.000’den fazla mevcut eklentiyle, her tür web sitesi ve kullanıcı için seçenekler vardır. Mevcut en popüler eklentilerden bazıları şunlar olarak sıralanabilir:
- HubSpot WordPress Eklentisi: WordPress web sitelerine kolayca açılır pencereler, formlar ve canlı sohbetler eklemeye yardımcı olur. Ek bir bonus olarak, bu eklentiyi veya diğer CRM eklentilerini HubSpot CRM’si ile eşleştirmek de kullanıcılara büyük avantaj sağlar.
- Hepsi Bir Arada SEO: İşletmeler tarafından sıralamalarını iyileştirmek ve yeni SEO büyüme fırsatlarını ortaya çıkarmak için kullanılan en yüksek puan alan SEO eklentisi.
- Etkinlik Takvimi: Sitenizden etkinlik planlamayı kolaylaştıran zahmetsiz bir etkinlik takvimi.
- Yoast SEO: Sayfa içi SEO konusunda kullanıcılara yardımcı olacak eklenti. Bu uygulama, siteyi yayınlamadan önce en iyi uygulamaları takip ettiğinizden emin olmanızı sağlar.
Kullanıcıların web sitelerine dahil etmek istedikleri eklenti kurulumu başlatmak için yönetici kontrol panelindeki Eklentiler bölümüne gitmeleri gerekir. Bu bölüm web sitesinde mevcut yüklü olan tüm eklentileri gösterir. Ana bilgisayara bağlı olarak çoktan yüklenmiş olan birkaç eklenti olabilir. Bir eklentinin çalışması için yüklendikten sonra etkinleştirilmesi gerektiği mutlaka hatırlanmalıdır.
Google Analytics, temel verileri başlamak isteyen tüm web sitelerinin kullanımına sundu. Yeni başlayanlar için harikadır, ancak analitik oyununu geliştirmek, veri toplama ve çıkarılan sonuçlar üzerinde daha sıkı kontrol anlamına gelir. Kullanıcılar veri toplamayı aktif olarak stratejilerine dahil edebilir. Verileri kullanıcı için toplayan veya özel veri toplamayı manuel olarak mümkün kılan pek çok uzantı mevcuttur. Henüz yazılımı olmayan, belirli bir şey isteyen kullanıcılara da WordPress bunu geliştirme imkanı sunar. Analitikle iyileştirmenin temellerini öğrenen bir kullanıcı için bir sonraki adım, toplamak istediği kendi veri noktalarını tanımlamaktır. Bunlar şirkete, ürüne, müşterilere, web sitesi tasarımına ve sektöre özel olabilir. Genelleştirilmiş analitik hizmetleri sağlamadığında verileri doğrudan toplamak daha doğru olacaktır.
Gelişmiş WordPress özelliklerinden yaygın olanlardan biri haritalardır. Haritada olmak her zaman iyi bir şey olmuştur ve pek çok web sitesi sahibi kendisini bu noktaya koymayı hedeflemektedir. Her işletme, Pinleri Google Haritalar’a yerleştiren Google My Business ile entegre olmalıdır. Daha sonrasında kullanıcı, işletmesinin eksiksiz bir şekilde haritada olduğundan emin olma aşamasına gelir. Google My Business profiline dayalı olarak işletmeler için görsel öğelerle birlikte eksiksiz bir liste oluşturulması her anlamda önemlidir. Ardından kullanıcılar en iyi 5-20 harita hizmetini denetleyerek bunların her birinde eksiksiz bir profile sahip olduğundan emin olmalıdır.
Son zamanlarda birçok web sitesi aktif olarak anket kullanımına özen gösteriyor. Bu çok yaygın bir durum gibi gözükmeyebilir. Bunun en önemli sebebi işletmelerin artık gizliliğe eskisinden daha fazla önem veriyor olmalarıdır. En kolay anket yöntemi sohbet botu girişine çoktan seçmeli bir soru eklemektir. Müşteriler ile daha sohbete dayalı bir yaklaşım kisvesi altında bir veya iki soru sormak yeterli olacaktır. Bir anket sorusu e-postalara, başlık reklamlarının olabileceği yerlere veya bir blog makalesinin paragrafları arasına yerleştirilebilir.
Bu eğilim, kendi başına büyük bir anlaşma yapmadan yükselişte. Çoğu insan, refleks olarak, sorulan bir veya iki soruyu hızlı ve kibar bir şekilde yanıtlayacaktır. Kısa ve kişiselleştirilmiş sorular genellikle düşünmeden cevaplanıyor. Web tasarımcıları, anket sorularını deneyimlerini kesintiye uğratmadan kullanıcılara iletmek için günümüzün sorunsuz grafik yetenekleriyle birlikte bunu daha etkin bir şekilde kullanmaya başladılar.
Akıllı ev entegrasyonu, son beş yılda sıçramalar ve sınırlar getirdi, ancak hala yapılması gereken çok ilerleme var. Çok az sayıda web sitesi, akıllı ev entegrasyonunun finansal potansiyelini henüz kavrayamadı. Uygulamaları ve akıllı ev becerilerine sahip olanlar, daha da azı iyi tasarlanmış ve kullanılabilir. Ancak yeni trend son teknoloji erişilebilirliğin avantajlarından sonuna kadar faydalanmak üzerine. Tam işlevli bir akıllı ev entegrasyonu ile işletmeler ve web siteleri 3 şeyi başarır:
- Sesli aramanın öne çıkması – Telefonlar ve hoparlörler aracılığıyla sesli arama, işi, hizmetleri ve ürünleri ortaya çıkaracaktır.
- Akıllı ev pazarı – Akıllı evleri olan veya mobil özellikleri kullanan müşteriler ürünleri satın alacak ve kullanacaklardır.
- Akıllı ev e-ticaret siparişleri – Akıllı evleri kullanan müşteriler, cihazlarıyla eller serbest olarak konuşarak gıda, ürün ve hizmetler için hızlı sipariş verebilirler.
- Lifestyle Immersion – Her gün kullanılan kullanışlı akıllı ev becerileri ile markaların müşteri yaşamlarının bir parçası haline getirilebilir.
Herkesin görebileceği bir sonraki büyük trend, dünya çapındaki web sitelerinde temassız hizmet platformlarıdır. E-ticaret bizi çoğunlukla orada tuttu, ancak işletmeler artık uzman temassız hizmetler sağlamak için gerekli araçları ve prosedürleri geliştiriyor. Özellikle çevrimiçi teknoloji bizi bağlamak için oradaysa, yüz yüze görüşmeden teslimatlar, toplantılar ve hatta bakım sağlamak gerçekten mümkündür.