Astro Dijital Reklam Ajansı

Dijital Fikirler:

WordPress SEO Çalışması Nasıl Yapılır?

WordPress SEO çalışması gerçekleştirirken kullanıcıların birincil hedefi web sitelerinin ve ilgili içeriklerinin arama motorları ile barışık bir hale gelerek rakiplerinin arasında öne çıkmasıdır. Kullanıcıların ve işletme sahiplerinin hemen hepsi web sitelerinin insanlar tarafından kolay bulunur olmasını istiyor. İnternet kullanıcılarının web sitelerini keşfetmelerinin en iyi yollarından biri arama motorlarıdır. Bu nedenle, arama motoru optimizasyonu (SEO) adı verilen pazarlama tekniği ile kullanıcıların web sitelerinin arama sıralamalarında daha üst sıralarda görünmesini sağlamaları gerekir.

WordPress SEO çalışması kapsamında web sitesinin içeriğini, yapısını, bağlantılarını ve diğer bileşenlerini daha üst sıralarda yer almak amacıyla manipüle etmek için birkaç yöntem vardır. Başlamanın hızlı bir yolu, web sitesine doğru SEO eklentilerini eklemektir.  Başlangıç için kullanıcıların web sitelerine Yoast veya All in One SEO gibi WordPress’in de onayladığı eklentileri eklemeleri uygun olacaktır. Bu eklentiler, web sitesinin her bir içeriğine ve sayfasına önemli SEO bilgileri eklemeye yardımcı olur.

WordPress SEO çalışması gerçekleştirirken kullanıcıların ve işletme sahiplerinin SEO eklentilerinin yanı sıra özellikle e-ticaret sitelerine gerekli pazarlama araçlarını eklemeleri gerekir. Etkili bir WordPress SEO çalışmasının önemli adımlarından birisi kullanıcıların ihtiyaç duyabilecekleri tüm pazar araçlarını ve eklentilerini tespit ederek bunları web sitelerine dahil etmeleridir. Kullanıcılar bunun için öncelikle web siteleri için sahip oldukları hedefleri listelemelidir. Daha sonra bu hedefleri gerçekleştirmek için hangi pazarlama stratejilerine ihtiyaç duyacaklarına karar vermeleri çok daha etkili olur.

WordPress SEO çalışması gerçekleştirmek isteyen kullanıcıların sosyal medya pazarlamasından e-posta pazarlamasına kadar birçok farklı pazarlama aracı ve taktiği seçenekleri mevcuttur. Ayrıca, en iyi pazarlama platformlarından ve araçlarından bazıları, işletme sahiplerinin web sitesi tanıtım çabalarını güçlendirmek için sağlam WordPress eklentileri sunar. Örneğin, CoSchedule’ün WordPress eklentisi, tüm içerik pazarlama takvimini ve sosyal medya çalışmalarını düzenlemeye yardımcı olur. Bu nedenle yalnızca WordPress kullanmak bile başlı başına bir SEO çalışmasıdır. Ancak, yalnızca WordPress kullanmak web sitesini Google’da bir numara yapmak için yeterli değildir. Bunun yanı sıra en iyi SEO uygulamalarını takip etmek ve tabii ki ziyaretçilere önem vermek gerekiyor.

Kaliteli bir barındırma sağlayıcısı belirlemek kullanıcılara WordPress SEO çalışmalarında büyük bir katkı sağlar. Barındırma işlemleri SEO ile ilgili birçok şeyi etkiler. Özellikle site hızı, çalışma süresi ve güvenlik açısından düzgün bir barındırma sağlayıcısı oldukça faydalıdır. Bu yüzden bir web sitesi barındırıcısı seçmek de web sitesinin kendisi kadar önemlidir. Hali hazırda bir web barındırma hizmetine sahip ve bundan memnun olmayan kullanıcılar diledikleri zaman bunu değiştirebilir. Çoğu kaliteli barındırma sağlayıcısı kullanıcılara web sitelerini taşıma konusunda yardımcı oluyor. Bir barındırma sağlayıcısı seçerken kullanıcıların göz önünde bulundurmaları gereken bazı detaylar vardır.

Yüksek çalışması süresi, bir barındırma sağlayıcısı için önemli özelliklerden biridir. Kesinti süresi en iyi barındırma sağlayıcılarının bile başına gelebilecek durumlardan biridir. Ancak web sitesinin sık kullanılmaması bir işletmenin itibarına ve işleyişine ciddi zararlar verebilir. Bununla birlikte seçilen barındırıcının WordPress dostu olması da WordPress web sitesi için önemli bir özellik. Birçok barındırma sağlayıcısı WordPress ihtiyaçlarına göre uyarlanmış bir tür plan sunar. Ücretsiz bir SSL sertifikası, web sitesinin güvenli HTTPS şifrelemesini sağladığı için sahip olunması gereken bir barındırma özelliğidir.

WordPress SEO çalışmalarının etkili bir şekilde gerçekleştirilmesinde sunucunun konumu da büyük bir önem teşkil ediyor. Örneğin bir işletme sahibi ABD’deki müşterileri hedefliyorsa, web sitesinin onlara göre daha hızlı yüklenmesi için sunucunun ABD’de bulunmasını isteyebilir. Kaliteli destek, bir barındırma sağlayıcısında mutlaka aranması gereken özelliklerden biridir. Yararlı ve hızlı yanıt veren bir destek sistemine sahip olan barındırma sunucuları kullanıcılar ve işletme sahipleri için her şeyi daha kolay bir hale getirir.

SEO dostu bir WordPress teması kullanmak pek çok işletme için faydalı bir seçim olur. WordPress’i yeni kuran bir kullanıcı direkt platformun varsayılan temalarını görecektir. Ancak muhtemelen kullanıcıların büyük bir çoğunluğu web sitelerini kişiselleştirmek için farklı temalar keşfetmek isteyecektir. Seçilen bir temanın hafif olması ve hızı yüklenmesi de aranan özellikler arasındadır. Bunun nedeni SEO söz konusu olduğunda web sitesi performansının kritik derecede önemli bir konumda olmasıdır.

Tema ve eklentiler bakımından SEO uyumlu olan bir WordPress web sitesinin mutlaka dizine eklenebilir olması gerekir. Dizine eklenebilir bir web sitesine sahip olmak Google’ın onu diğer web siteleri ile birlikte listeye ekleyebileceği ve arama sonuçlarında gösterebileceği anlamına gelir. SEO dostu kalıcı bağlantıları etkinleştirerek web sitelerinin SEO uyumluluğu desteklenebilir. Daha açıklayıcı kalıcı bağlantılar oluşturmak, arama motorlarının ve insan kullanıcıların sayfaları daha iyi anlamasına yardımcı olur.

WordPress SEO çalışması yapılırken arama motorlarının çoğu web sitesi için genellikle en büyük trafik kaynağı olduğu her zaman göz önünde bulundurulmalıdır. Google ve diğer gelişmiş arama motorları, sayfaları arama sonuçlarında uygun şekilde anlamak ve sıralamak için çeşitli karmaşık algoritmalar kullanır. Ancak bu algoritmalar mükemmel değildir. Bunun anlamı bir web sitesinin içeriğinin ne hakkında olduğunu anlamak için ne kadar gelişmiş olurlarsa olsunlar yine de yardıma ihtiyaçları var. Bir web sitesinin içeriği optimize edilmemiş ise arama motorları onu nasıl sıralayacağını bilemez. İnsanlar web sitelerinde yer alan konuları aradığında web sitesi arama sonuçları sayfalarında görünmez ve işletmeler tüm bu trafiği kaçırır. Tüm işletme sahiplerinin web sitelerinin arama trafiğini en üst düzeye çıkarabilmeleri için web sitelerini arama motoru dostu haline getirmeleri gerçekten önemlidir.

SEO çoğu zaman teknik olabilir ancak bu öyle olması gerektiği anlamına gelmez. Sadece web sitesini optimize etmek için birkaç temel SEO metodunu öğrenmek kullanıcıların web sitelerinin trafiğinde gözle görülür bir artış sağlayabilir. Birçok yöntem teknik bilgi gerektirmez. Üstelik WordPress kullanan bir işletme sahibi çoktan SEO çalışması için gerekenlerin büyük bir kısmına sahip demektir. Web sitesinin arama motorları ile optimize olmasına web sitesinin kendisine ve içeriğine olduğu kadar önem veren bir işletme sahibi veya kullanıcı SEO çalışması konusunda zaman içerisinde istediği sonuçları alır.

Web sitelerinin görünürlük anlamında bir takım özel ayarlamalara ihtiyaç duyması, kullanıcıların WordPress SEO çalışması yaparken göz önünde bulundurması gereken hususlardan biridir. Kullanıcılar WordPress web sitelerinin ayarlarını mutlaka kontrol etmeleri gerekir. WordPress, web sitesini arama motorlarından gizlemek için yerleşik bir seçenekle birlikte gelir. Bu seçeneğin amacı, halka açılmadan önce kullanıcılara web sitesi üzerinde çalışmaları için zaman tanımaktır. Ancak kimi zaman bu seçenek aktif hale getirilebilir ve web sitesini arama motorları tarafından kullanılamaz hale getirebilir. Web sitesi arama sonuçlarında görünmüyor ise yapılması gereken ilk şey bu seçeneğin işaretli olup olmadığının kontrol edilmesidir. Bunun için web sitesinin Ayarlar kısmındaki Okumalar bölümüne gidilmelidir. Arama Motoru Görünürlüğü bölümünden arama motorlarının siteyi dizine eklenmesini engelleme seçeneğinin işaretli olup olmadığı kontrol edilmelidir.